Warsztaty kulinarne z Eunjung Park Czas na ferment – kuchnia koreańska z Oriental Spoon

Prowadzenie
Eunjung Park

 

Oriental Spoon
czas trwania → 240 minut

Czy w słoiku z kimchi da się zamknąć wspomnienia o domu? „Czas na ferment” to warsztaty kulinarne towarzyszące spektaklowi „Haribo Kimchi” w reżyserii Jaha Koo – południowokoreańskiego artysty, który zabiera widzów w podróż przez jedzenie, tożsamość i samotność w świecie globalnych przemian.

Warsztaty poprowadzi Eunjung Park, pochodząca z Seulu właścicielka krakowskich restauracji Oriental Spoon i Seoul Kimbap, która od 15 lat dzieli się w Polsce smakiem Korei.

W programie wspólne przygotowanie dwóch rodzajów kimchi i przystawki, a także degustacja tradycyjnych koreańskich dań w wersji wegetariańskiej/wegańskiej.


Prowadzenie: Eunjung Park. Pochodząca z Seulu i mieszkająca od ponad 15 lat w Krakowie właścicielka dwóch koreańskich restauracji, znajdujących się niedaleko Starego Kleparza: Oriental Spoon i Seoul Kimbap.